Om oss

Otto Olsen siden 1866

Otto Olsen er en markedsledende handels- og produksjonsbedrift som leverer tekniske produkter og sammensatte løsninger til industri og handel.

Om oss

Otto Olsen er en norskeid bedrift med lang erfaring og høy teknisk kompetanse. Vi tilbyr et bredt spekter av produkter til ulike industrier og det er viktig for oss å opprettholde høy servicegrad. Vi yter vårt beste for å finne riktige produkter og løsninger i samarbeid med våre kunder.

Fremtiden krever stadig omstilling, endringsvilje, gjennomføringsevne og det å både tilby og yte det beste for våre kunder. Med et utall av produkter fra noen av verdens ledende produsenter dekker vi et bredt og komplekst spekter av tekniske behov – og med skreddersydde løsninger som produseres in-house, så gir dette stor fleksibilitet, høy servicegrad og korte leveringstider.

Tillit, kvalitet, oversikt og tilgjengelighet

Vi har et sterkt fokus og engasjement på å etablere tillit, både til våre råd, vår leveringsevne og produktenes kvalitet.

For å sikre at våre kunder har rask tilgang på produkter, så har vi bygget opp et rikholdig lager på Skedsmokorset med ca. 60 000 ulike produkter – vi kan for eksempel nevne at vi har 8000 forskjellige O-ringer på lager.

Litt om historien fram til i dag

Otto Olsen ble etablert i 1866 og er et privateid aksjeselskap med ca. 120 ansatte.

Vi er i dag Norges største og mest komplette leverandør når det gjelder tetninger og teknisk gummi. Det gjelder også diverse transmisjonsprodukter, støpte og maskinerte produkter i plast, celleplast, spesialsmøremidler, slanger og andre tekniske industriprodukter.

Otto Olsen representerer en rekke verdensledende produsenter og for å kunne tilfredsstille kundenes behov kjøper vi hver måned fra mer enn 200 utenlandske leverandører.

Våre verdier

Otto Olsen er en solid, fremtidsrettet virksomhet med dype røtter i den tekniske utviklingen i Norge.

Korte beslutningsveier er viktig for oss, slik at vi får rask utvikling og fremdrift, men selvsagt ikke på bekostning av kvaliteten. Vi er opptatt av orden og system, men er samtidig kreative, fleksible og løsningsorienterte.

Vår produksjon bidrar til fleksibilitet og raskere hjelp til våre kunder

Det oppstår stadig nye behov og selv med et omfangsrikt lager kan det hende at vi ikke har nøyaktig det en kunde måtte trenge. Da har vi heldigvis vår egen in-house produksjon. Maskinparken består av CNC-styrte dreiebenker, CNC-styrte skjæremaskiner, stansemaskiner og diverse andre maskiner og utstyr for bearbeiding.

Våre ingeniører, dataprogrammer og produksjon er vesentlige bidragsytere til vår utvikling. Vi kan derfor hjelpe våre kunder raskere og mer fleksibelt enn det de store utenlandske produsentene kan.

1866

J.C. Schmidt etablerer virksomhet i Kristiania.

1886

Otto Olsen, en ung 16 åring, begynner som volontør i J.C. Schmidt. I 1895 dør Schmidt. Otto Olsen overtar virksomheten, men han driver det videre under navnet J.C. Schmidts Efterfølger.

1931

Otto Olsens sønn, Arne Olsen, begynner i firmaet og navnet blir endret til Otto Olsen & Søn. Arne Olsen omkommer i en klatreulykke allerede i 1934, og i 1939 overtar Otto Olsens svigersønn, Nils Melhus, firmaet som da har tre ansatte.

1954

Otto Olsen & Søn starter som distributør for Continental dekk.

1983

Vi flytter fra Gamlebyen i Oslo til våre lokaler i Lillestrøm i 1983. Navnet blir forenklet til Otto Olsen AS.

1993

Otto Olsen skiller ut og selger dekkvirksomheten. Otto Olsens logo og grafiske profil etableres og firmaet legger en ambisiøs vekstplan om å tredoble omsetningen til 100 millioner kroner i løpet av fem år. Målet ble nådd i løpet av fire år.

1994

Otto Olsen starter en rekke oppkjøp og danner en produksjonsavdeling

2019

Otto Olsen flytter fra Lillestrøm til nybyggede lokaler på Berger ved Skedsmokorset.

Lurer du på noe?

Send oss en melding eller ta kontakt direkte med avdeling hvis du ønsker hjelp til å finne frem til en god løsning.

Bli med på Fagdager 5. og 6. juni

Otto Olsen arrangerer fagdager 5. og 6. juni her hos oss på hovedkontoret. Vi ønsker alle kunder og kontakter velkommen til to lærerike og spennende dager.

Bli med på Fagdager 5. og 6. juni

Otto Olsen arrangerer fagdager 5. og 6. juni her hos oss på hovedkontoret. Vi ønsker alle kunder og kontakter velkommen til to lærerike og spennende dager.